KVO Dagschouw

sep 29, 2022

Twee keer per jaar lopen wij een schouwronde over het bedrijvenpark. Hierbij zijn vertegenwoordigers van de politie, brandweer en gemeente aanwezig. Dit keer hadden we ook de burgemeester en wethouder Yvonne Peters uitgenodigd om met ons mee te lopen. 

De schouw is een onderdeel van het kwaliteitsbeleid en een verplicht onderdeel van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Tijdens de schouw wordt een rondgang over het bedrijvenpark (Lasso Zuid en Lasso Noord) gemaakt en worden alle mogelijke risico’s en risicogebieden besproken en in kaart gebracht. Daarnaast wordt er gekeken hoe ‘schoon, heel en veilig’ het bedrijvenpark is. 

Daarvan wordt een schouwrapport gemaakt en worden ondernemers en/of de gemeente gevraagd de waargenomen problemen te verhelpen.

Met de burgemeester en wethouder hebben we het o.a. gehad over de groen- en grijsvoorzieningen, leegstaande panden, parkeren vrachtverkeer en tijdens het lopen hebben we direct meldingen gemaakt van o.a. vier verzakte putten, groenvoorzieningen die na wegwerkzaamheden niet netjes terug zijn gebracht, kapot gereden straatwerk en een aanpassing voor de calamiteitenroute. Deze meldingen worden door de gemeente verder opgepakt.