Donkere dagen vergroten de kans op inbraak

dec 17, 2020

De donkere dagen zijn het hoogseizoen voor inbrekers. Zodra de dagen korter worden, stijgt de inbraakkans tot december met gemiddeld 72%. Dat blijkt uit cijfers van de InbraakBarometer van Interpolis. Piekmaanden zijn volgens de cijfers de maanden december en januari, met een duidelijke piek rondom de feestdagen. Tijdens de kerstdagen wordt er 50% meer ingebroken dan op andere dagen in december en januari. Tijdens de jaarwisseling verdriedubbelt de kans op een inbraak zelfs ten opzichte van andere dagen in de piekmaanden.

Inbrekers afschrikken
Het bewustzijn van een hoog inbraakrisico en het nemen van simpele maatregelen kan vaak al voldoende zijn om een inbreker af te schrikken. Inbrekers hebben een hekel aan licht, lawaai en lang werk. Beveiligingsmaatregelen zoals een automatisch lichtsysteem, een alarm en goed hang- en sluitwerk verlagen dan ook de kans op een bedrijf- en woninginbraak enorm. Denk bij het sluiten van uw bedrijf ook aan spullen die buiten op het terrein staan. Inbrekers zien vaak in eenvoudige dingen verdienmodellen. Denk bijvoorbeeld aan plastic kratten die gebruikt worden voor bloemen of karren voor goederen. Deze goederen leveren op de zwarte markt genoeg op en zijn nauwelijks traceerbaar. Mochten bedrijven om uw bedrijf heen wel aan het werk blijven, geef dan bij elkaar aan dat uw bedrijf een bepaalde periode gesloten is. Zo kunnen jullie elkaar helpen bij preventie en melden van verdachte zaken.  Bel bij verdachte situaties altijd 112 en probeer een goed signalement door te geven en/of een foto te maken met uw telefoon.

Politie Kaag en Braassem wenst u veilige feestdagen.