Uitstel belastingbetaling voor ondernemers

mrt 23, 2020

Corona: Hulp voor ondernemers

Het coronavirus raakt iedereen en veel ondernemers en zzp’ers maken zich zorgen over hun bedrijfsvoering en de gevolgen.

Wat doet de overheid om ondernemers te helpen?

Het kabinet heeft een steunpakket voor mkbondernemers, zzp’ers en grootbedrijven aangekondigd. Het steunpakket moet ervoor zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen en biedt zelfstandigen een overbrugging. Ook zijn er mogelijkheden om te zorgen dat het geld in de bedrijven blijft. Op de website www.rijksoverheid.nl staat een overzicht van alle nieuwe maatregelen voor het behoud van banen en voor de economie, alsook de meest recente informatie, veel gestelde vragen over de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en andere veelgestelde financiële vragen. Meer informatie hierover leest u in het bericht Uitleg maatregelen voor ondernemers.

Lokale maatregelen

Zelfstandig ondernemers en zzp’ers die woonachtig zijn in Kaag en Braassem en in financiële moeilijkheden raken door de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus, kunnen aanspraak maken op bijstand of een tijdelijke regeling voor ondersteuning van zelfstandigen (Tozo) aanvragen) .

Heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan krijgt u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. Reageert u in ieder geval voor de vervaldatum van uw aanslag.

Meer informatie

Het Serviceplein van de gemeente Alphen aan den Rijn is de organisatie die de zzp-regeling voor Kaag en Braassem uitvoert. Neem contact op met het Serviceplein van Alphen aan den Rijn via telefoonnummer 14 0172 (u wordt gevraagd de naam van de gemeente in te spreken, noem de gemeente Alphen aan den Rijn). Het Serviceplein zit in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn op de begane grond.

Werkzaamheden op het gebied van belastingen worden uitgevoerd door team Belastingen van de gemeente Alphen aan den Rijn. Voor vragen kunt u het contactformulier gemeentelijke belastingen gebruiken, een e-mail sturen naar belastingen@kaagenbraassem.nl of bellen met telefoonnummer 14 0172 (spreek in ‘Alphen aan den Rijn’ en kies voor vragen over gemeentelijke belastingen).

Gerelateerde informatie 

Dit is een bericht van Gemeente Kaag&Braassem