Roelofarendsveen | Werkzaamheden verkeerslichten

sep 5, 2019

In de maand september wordt op drie plekken op de Alkemadelaan in Roelofarendsveen en Oude Wetering gewerkt aan de vervanging van de verkeerslichten. Dat veroorzaakt wat vertraging. Doorgaand verkeer blijft tijdens de werkzaamheden mogelijk. Een deel van de rijbaan wordt afgezet; verkeersregelaars begeleiden het verkeer om veilig te passeren.

Waar en wanneer?

  • Maandag 9 tot en met vrijdag 13 september; Alkemadelaan, Roelofarendsveen ter hoogte van de Conservenweg (VRI 1 op de kaart). Hier worden de verkeerslichten bij de voet/fiets gangersoversteek vervangen.
  • Maandag 16 tot en met vrijdag 20 september; Alkemadelaan, ter hoogte van het Schoolhuisplein, Oude Wetering (VRI 2 op de kaart). Hier worden de verkeerslichten bij de voet/fietsgangersoversteek vervangen.
  • Maandag 23 tot en met vrijdag 27 september; Alkemadelaan, ter hoogte van de Dotterbloem, Oude Wetering (VRI 3 op de kaart). Hier worden de verkeerslichten verwijderd.

Er wordt gewerkt tussen 07.00 en 15.30 uur; pas na 09.00 uur is er overlast voor het verkeer. Zo houden we optimaal rekening met de spits.

Hulpdiensten en openbaar vervoer
Hulpdiensten zoals brandweer en ambulance kunnen altijd ongehinderd passeren. Zij krijgen direct voorrang van de verkeersregelaars. Ook de bus blijft gewoon rijden. Dat kan wellicht wat extra reistijd opleveren.

Dit is een bericht van gemeente Kaag & Braassem.