Meld uw camera aan!

jun 6, 2019

Dit bericht is afkomstig van de landelijke projectleider van de politie Midden Nederland betreffende het project ‘camera in beeld’.

Bij veel opsporingsonderzoeken zoals inbraken, overvallen, vermissingen enzovoort, blijkt iedere keer maar weer hoe belangrijk het is om snel te weten waar de opsporings-mogelijkheden liggen. Eén van die mogelijkheden is het gebruikmaken van aanwezige camera’s. Mooi, maar dan moet je wel weten waar ze hangen en van wie ze zijn.
Daarom heeft de politie het programma Camera in Beeld ontwikkeld. Door camera’s op vrijwillige basis te registreren kan de politie beschikken over extra “ogen”.
Voor alle duidelijkheid: De politie beschikt dus niet over livebeelden en kijkt dus ook niet live mee. Dat is Live view.
Nee, we willen alleen weten wie de eigenaar is van een camera, hoe lang worden de beelden bewaard en wat ziet de camera.

Op de toegangswegen van bedrijvenparken worden steeds vaker Camera’s geplaatst. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van ANPR camera’s. Ook bij de op het bedrijvenpark gevestigde bedrijven wordt steeds meer gebruik gemaakt van camera’s.

Onze vraag aan u is om in overweging te nemen alle camera’s op de bij u aangesloten bedrijvenparken aan te melden bij Camera in Beeld.
Mocht u daar niet verantwoordelijk voor zijn, dan neem ik aan dat u de juiste weg weet om dit wel te realiseren.

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om op het juiste moment over de juiste middelen in de opsporing te beschikken. Ik benoem maar de aanslag in Utrecht.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet

Karel van Engelenhoven
Landelijk projectleider Camera In Beeld.

www.politie.nl/cib