A4: Weekendafsluitingen tussen Burgerveen – Leiden

sep 5, 2017

Rijkswaterstaat vervangt dit jaar het asfalt tussen Roelofarendsveen en Hoogmade door tweelaags zoab. Verder vervangen ze de voegovergangen door stillere varianten en schuiven ze het ritspunt ter hoogte van Leiden op de hoofdrijbaan richting Den Haag met 300 meter op. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren hebben er al diverse werkzaamheden plaats gevonden en wordt de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Leiden, tijdens de volgende weekenden nogmaals afgesloten voor verkeer richting Den Haag:

Na de zomervakantie:

Vrijdag 29 september 21.00 uur tot maandag 2 oktober 2017 05.00 uur
Vrijdag 6 oktober 21.00 uur tot maandag 9 oktober 2017 05.00 uur
Vrijdag 13 oktober 21.00 uur tot maandag 16 oktober 2017 05.00 uur

Heb ik last van de werkzaamheden?

Er is veel hinder voor het verkeer richting Den Haag, Rotterdam en Leiden tijdens de 3 weekendafsluitingen. Dan is namelijk de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Leiden richting Den Haag en Rotterdam afgesloten. Net als de op- en afritten 5 (Roelofarendsveen) en 6 (Hoogmade) richting Den Haag en Rotterdam. Daarnaast moet rekening worden gehouden met hinder als gevolg van sluipverkeer. Richting Amsterdam blijft de A4 beschikbaar. Doordeweeks is de A4 in beide richtingen gewoon open.

Extra reistijd tot 60 minuten.

De gevolgen van deze afsluitingen zijn fors. Houd rekening met een extra reistijd tot 60 minuten. Dit geldt niet alleen voor het verkeer dat van Amsterdam richting Den Haag wil rijden, maar ook voor verkeer op de omliggende wegen (onder andere de A44/N44, N207 en N206). Deze wegen krijgen als gevolg van de ingestelde omleidingsroutes te maken met extra verkeer.

Zo bereikt u uw bestemming.

Het verkeer richting Amsterdam rijdt tijdelijk over de rijbaan richting Den Haag. De A4 richting Den Haag is afgesloten. Vanuit Amsterdam naar Den Haag en Rotterdam wordt geadviseerd om via Utrecht (A2, A12) te rijden. Vanuit Roelofarendsveen kunt u via de A44/N44 Den Haag bereiken.

Kijk voor meer informatie op de website www.rijkswaterstaat.nl